Frostbegonia

Namn: Frostbegonia

 Frostbegonia

Storlek: Frostbegonian kan bli upp till 35cm hög. Den har mycket vackra blad som är mellanstora. De växer rakt och bladen är ofta färgade och även mönstrade.

Läge: Frostbegonian trivs bäst när den får stå där det inte är direkt skugga men inte heller soligt. Den vill ha det ljust hela dagen men inte utsättas för direkt solljus under längre stunder. På vintern klarar den av att stå mer i stark sol. Den är ganska tålig och tycker om luftfuktighet men undvik att utsätta den för kyla.

Blomning: Frostbegonian är en växt som är grön året om. Har sin blomningstid från tidig vår till sen vår/tidig sommar.

Vattning: Plantan vill alltid stå i lite fuktig jord så se till att vattna den väl. Undvik helst att vattna den med kallt vatten då Frostbegonians rötter kan vara lite känsliga. Det här är en växt som trivs med regelbunden vattning.

Gödning: Vill ha vattenlöslig näring. Vattna den med näringslösning ungefär två gånger i månaden men låt plantan vila lite under vinter månaderna. Sluta ge plantan extra näring ungefär i slutet på oktober och återuppta vattningen i slutet på februari eller i början på mars.

Jord: Frostbegonian trivs bäst i en blandning av vanlig planteringsjord och med lite sand och lera blandat där i. De flesta begonior växer mycket bra även i torvblandningar.

Förökning: Frösådd, begonia rhizomer

 Frostbegonia

Allmänt: Att nypa av topparna och klippa bort vissa av de yttre stjälkarna under växtperioden gör så att plantan växer sig tätare. De ser då bättre ut och mer välmående. De passar även bättre i amplar och andra hängande korgar.

Ta bort vissna blad så förebygger du att din Frostbegonia får sjukdomar.

Om du vill plantera ut din Frostbegonia är det bra att plantera den under ett träd eller bland andra växter som är lite högre. De skyddar mot solens starka strålar men låter inte plantan stå helt i skugga. Precis som Frostbegonian vill stå.