Garden Glory – Snygga accessoarer för trädgård och krukväxter

Garden Glory är ett svenskt företag som numera finns i ett tjugotal länder. Företaget specialiserar sig på att erbjuda trendiga och snygga trädgårdsaccessoarer. Detta inkluderar t.ex. slangar i olika färger, snygga fågelmatare, blingiga munstycken och mycket, mycket annat. Alla deras produkter är coola och skiljer sig från det du vanligen ser i ditt trädgårdscentrum. Detta är speciellt sant när det kommer till saker såsom slangar och trädgårdshandskar. Detta är normalt saker där fokus tidigare helt har legat på funktionalitet. Garden glory vill att de inte bara skall fungera bra utan att de dessutom skall vara snygga.

garden glory spade rosa

När det kommer till saker såsom krukor så erbjuder de snygga produkter men det finns fler företag som säljer snygga ytterkrukor sä här särskiljer de sig inte på samma sätt.

Deras priser är relativt höga så när det kommer till krukor kommer de flesta förmodligen att välja att köpa krukor från en billigare konkurrent. Detta oavsett hur trendiga deras produkter må vara. När det kommer till strädgårdsslangar och liknande tror jagatt många fler kommer att vara villiga att betala lite extra för att en få en snygg slang. Detta då Garden Glorys slangar inte är jättemycket dyrare än vad en vanlig trädgårdslanf är. Det finns många som är villiga att betala 500 kr för en vattenslang men betydligt färre som är villga att betala närmare 2000 kr för en ytterkruka.

Jag tycker att Garden Glory är en jättebra ide men de borde fokusera på att erbjuda funktionella saker såsom slangar i första hand. Det är här de verkligen skiljer sig från sina konkurrenter.

Nedan kommer jag att ta en titt på några av deras i mitt tycke snyggaste och mest praktiska produkter.

handskar garden glory

Snygga Glammiga trädgårdshandskar

 

snygga slangar

Trädgårdsslangar i många färger

munstycken

Snygga slangmunstycken som skiljer sig från mängden.

Garden Glory

Företaget Garden Glory grundades av Linda Brattlöf. Inspirationen bakomföretaget komm när hon tillsammans med sin make hade köpt en nytt hus och inte kunde hitta en vit vattenslang. De gröna vattenslangarna som man kunde köpa överallt såg mycket fula ut mot deras fasad. Hon bestämde sig därför för att skapa sin egen slang och företaget växte snabbt till fler produkter. Idag finns företag som sagt på en rad olika marknader inklusive den Amerikanska marknaden. Ett flertal olika publikationer har skrivit om företaget. Däribland det internationella finansmagasinet FORBES.

Garden Glory är nu redo att genomföra en aktieemission och öppnar därför upp företag mot nya investerare. Nyemmisionen som kommer att motsvara 10- 12 miljoner kronor kommer att ske på Pepins marknadsplats. Aktien kommer sedan att handlas på denna marknadsplats.

För att kunna ta del av nyemissionen måste du öppna ett konto hos Pepins och ha ett aktiekonto hos en aktiemäklare eller storbank. Aktierna kommer att läggas i ditt aktiekonto. Nätmäklare är normalt billigare än storbankerna men om du bara vill handla på Pepins så spelar detta ingen roll eftersom du då kommer betala Pepins avgifter. Inte aktiemäklarens avgifter.

Om du köper aktier i Garden Glory så blir du delägare i företaget. Om företaget går bra så kommer du att tjäna pengar på ditt innehav. Men om företaget går dåligt kan aktierna iställer gå ner i värde. Om företaget går i konkurs blir det värdelösa. Att köpa aktier är alltid förknippat med risk. Att köpa aktier i ett litet företag såsom Garden Glory är ännu mer riskfyllt eftersom det ännu inte står klart om företagets affärside kommer låta dem växa sig stora.